COCO COSMO

Tillsammans med Absolut Vodka har flera av Stockholms mest ikoniska barer tagit fram sina egna tolkningar av den klassiska cocktailen Cosmopolitan. Genom Absolut Vodkas The Map kan du upptäcka dessa unika versioner och smaka dig igenom en färgstark värld av cocktails. Barerna som deltar i detta spännande projekt inkluderar Tetto, Hillenberg, Laroy, Chez Jolie, Griffins’ Steakhouse, Berns Asiatiska, L’Avventura, Coquetel Social och Avalon. Varje bar har satt sin egen prägel på den välkända drinken, och nu har du chansen att rösta på din favorit genom kartan.

Cosmopolitan, ofta kallad ”cosmo”, är en förförisk cocktail bestående av cointreau, vodka, tranbärsjuice och limejuice. Den tillhör sour-familjen och har en något gåtfull bakgrund. Vissa hävdar att dess rötter sträcker sig tillbaka till 1920-talet, men de flesta är överens om att det moderna receptet formades av olika bartendrar i USA på 1980-talet. Drinkens popularitet tog fart på 1990-talet, mycket tack vare Carrie Bradshaw i ”Sex and the City”. När Madonna sågs sippa på en Cosmo på Rainbow Room 1996, förstärktes dess ikonstatus ytterligare. Kombinationen av TV-glamour och kändisglans gjorde Cosmopolitan till en oumbärlig drink i barvärlden.
En av de mest intressanta tolkningarna kommer från Laroy, där bartendern Oscar Drigoris har skapat ”Coco Cosmo”. Denna drink bjuder på en exotisk twist med ingredienser som ger en smak av tropikerna.

Här är receptet på Coco Cosmo:
25 ml Vodka
15 ml Cointreau
30 ml Limejuice
20 ml Coco Lopez
30 ml Tranbärsjuice

Blanda alla ingredienser i en shaker, skaka väl och häll upp i ett glas fyllt med is. Servera och njut!
Det är en perfekt kombination av syrlighet från limejuicen, sötma från Coco Lopez och den karaktäristiska smaken av tranbärsjuice, allt balanserat med den distinkta smaken av vodka och cointreau.

Varför inte göra en cocktailrunda och utforska dessa kreativa Cosmopolitan-tolkningar? Upptäck hur varje bar sätter sin unika prägel på denna ikoniska drink, och glöm inte att rösta på din favorit på Absolut Vodkas The Map. Smaklig resa!

TILL KARTAN